Aj dioptrické okuliare môžu byť štýlové! Toto sú trendy na rok 20203 min čítania

Chystáte sa zaobstarať si dioptrické okuliare, alebo vymeniť starý, opotrebovaný rám za nový, ale stále nemáte predstavu o tom, ako by mal vyzerať? Rovnako ako slnečné, aj dioptrické okuliare podliehajú trendom, ktoré sa každým rokom menia. Inšpirujte sa trendmi, ktoré budú vládnuť roku 2020!

Ako to už býva zvykom, niektoré módne trendy sú dočasné, zjavia sa len na určitý čas, potom zas zmiznú a opäť sa objavia o niekoľko mesiacov či rokov. Podobne to funguje aj s farbami a materiálmi. Ak chcete byť in, skvelou voľbou pre vás budú:

  • biele alebo transparentné rámy,
  • drevené rámy,
  • metalické kovové rámy,
  • leopardí alebo korytnačí efekt,
  • telové a pastelové farby (púdrová, svetlohnedá, karamelová, béžová),
  • odtiene červenej farby,
  • a absolútnym hitom tohto roka je zelená!

Tiny (malé) rámy

Keď bola výroba okuliarov ešte v plienkach, malé a úzke rámy boli zaužívanou klasikou. Po dlhšej odmlke sa opäť vracajú do módy a tešia sa obrovskému úspechu. Už dávno neplatí, že úzke rámy môžu nosiť iba starší ľudia. Medzi celebritami sa stali hotovým hitom a obľúbili si ich napríklad Bella Hadid, Rihanna či Kanye West. V našej ponuke ich nájdete hneď niekoľko, v rôznych farbách a tvaroch.

Moschino
MOS006/S 2M2 5299

Okrúhle rámy

Okrúhle rámy sú obľúbené už niekoľko sezón. Pokiaľ ste si ich obľúbili, v ich nosení môžete pokračovať aj tento rok, keďže sú opäť medzi trendmi. Sú vhodné najmä pre ľudí s hranatou, oválnou a podlhovastou tvárou. Väčšie okrúhle rámy vám zaručia, že budete neprehliadnuteľní všade, kde sa objavíte. Menšie rámy okrúhleho tvaru pôsobia viac elegantne. Jedným zo štýlových kúskov je napríklad model Thom Browne TBX813.

Thom Browne
TBX813 03

Cat-eye rámy

Keď sa povie „cat-eye glasses“, teda okuliare v štýle mačacích očí, ako prvá nám napadne krásna Marilyn Monroe, ktorá tento tvar okuliarov preslávila. Ženy na celom svete sa ňou inšpirujú dodnes, preto je tento tvar taký obľúbený. Tieto okuliarové rámy majú jemný retro punc a pristanú naozaj každej ženskej tvári. Ak si zvolíte neutrálnejšiu farbu, budú skvelým doplnkom k vášmu profesionálnemu outfitu. V našej ponuke však nájdete aj kombinácie farieb od výmyslu sveta.

Fendi
FF 0334 0T7

Hranaté retro rámy

V retro tematike ešte chvíľu ostaneme. Hitom tohto roka budú aj hranaté rámy, no nie len také obyčajné, ale retro! Pri týchto rámoch platí – čím väčšie, tým lepšie a pokiaľ vlastníte okrúhlejší typ tváre, tieto rámy sú pre vás ako stvorené. Vďaka tejto vyváženosti svoju tvár opticky zúžite a zároveň predĺžite. Nič nepokazíte ani výberom okuliarov s odvážnejšími farebnými kombináciami. Takýto model je napríklad Gucci GG0604O.

Gucci
GG0604O 001

Tenké kovové rámy

Ak ste skôr fanúšikom decentných rámov, potešíme vás! Do výberu trendov roku 2020 sa dostali aj kovové okuliarové rámy. Pri ich výbere sa však treba držať pravidla: okrúhlejšia tvár – hranatejší rám a naopak hranatejšia tvár – okrúhlejší rám. Typickou pre kovové rámy je značka Ray-Ban. Z každého modelu je k dispozícii niekoľko veľkostí. Pokiaľ si nie ste istí, alebo by ste si rám pred zakúpením radšej vyskúšali, navštívte niektorú z našich predajní, kde vám náš personál ochotne pomôže pri výbere.

Ray-Ban
RX6589 AVIATOR GAZE 2946