Módne trendy na rok 2019: Tieto slnečné okuliare musíte mať!4 min čítania

Módne trendy sa neustále menia. To, čo bolo moderné pred 50 rokmi je zas IN a to, čo bolo trendy minulý rok je už dávno OUT. Občas je veľmi ťažké sa zorientovať vo všetkých módnych trendoch. Ak si akurát vyberáte nové slnečné okuliare na sezónu 2019, ponúkame vám prehľadný zoznam módnych trendov v rámci slnečných okuliarov.

Slnečné okuliare – módne trendy pre rok 2019

Tiny okuliare

Malé alebo úzke štýlovky sa v poslednom čase stali veľmi obľúbeným módnym doplnkom, ktorý milujú celebrity po celom svete. Často ich uvidíte na svetových hviezdach ako Gigi Hadid, Kim Kardashian, Kylie Jenner alebo Rihanne.

Chcete zistiť, aké slnečné okuliare nosia vaše obľúbené celebrity?

Celebrity a ich tiny okuliare

Pre mladšiu generáciu to bude možno prekvapenie, no tieto okuliare nie sú žiadnou novinkou. Obľúbené boli už v 50. rokoch. Svoj comeback zažili opäť v 90. rokoch.

Ich nadšenci nemuseli ani dlho čakať, pretože tiny štýlovky sú opäť v móde. Tieto štýlovky nájdete na DUOS pod značkami ako Moschino, Balenciaga, Gucci alebo Jimmy Choo.

 

Moschino MOS006/S VK6 a GUCCI GG 0516S 006

 

Cat-eye okuliare

Cat-eye okuliare sú jednoducho skvelé! V minulosti to zistili aj svetové ikony ako Marilyn Monroe alebo Audrey Hepburn a v súčasnosti tento názor zdieľajú aj hviezdy ako Jennifer Lopez, Rihanna, Dita Von Teese alebo Scarlett Johansson.

Prečo ich tieto ženy milujú? Dôvody sú hneď dva. Jednak “mačacie oči” dodajú jedinečnosť hocijakému outfitu. Zároveň dokážete vďaka nim zvýrazniť vaše lícne kosti a zúžiť vašu tvár.

Fendi FF 0190/S 000 GY a DITA ARISE A

Jednoliate štýlovky

Medzi tohtoročné horúce novinky môžeme určite zaradiť jednoliate okuliare. Sú zaujímavým doplnkom, ktorý dodá vášmu outfitu štipku futuristického štýlu. Vedia to už aj celebrity ako Kim Kardashian, Nicki Minaj alebo Gigi Hadid a s obľubou sa za tieto obrovské okuliare skrývajú.

Veľkou výhodou tohto štýlu okuliarov je určite nadrozmerná šošovka. Veľké sklá totiž dokážu dobre ochrániť vaše oči pred škodlivým UV žiarením. Ak ste aktívnejší človek, môžete kľudne siahnuť aj po športových jednoliatych okuliarov.

Jednoliate štýlovky nájdete na DUOS pod značkami Cartier, Dior alebo Fendi.

Fendi FF 0193/S 000 a Dior ADDICT1 RHL  

Srdiečkový tvar okuliarov

Vnímate srdiečkové okuliare skôr ako typ ochrany očí, ktorý je vhodný pre malé deti? Pre jar/leto 2019 to určite neplatí! Sú totiž hot novinkou.

Je ťažké určiť, kedy sa tento štýl dostal medzi širšiu verejnosť. Jedno je však isté. Určitú popularitu srdiečkovým okuliarom priniesol film Lolita, kde sa hlavná hrdinka v týchto okuliaroch predviedla. Na DUOS-e aktuálne nájdete štýlové srdiečkové okuliare v kolekcii značky Gucci.

Gucci GG 0360S 001

Lenonky

Tento typ okuliarov bude tiež trendom na jar a leto 2019. Okrúhle okuliare sú štýlovým módnym prvkom, ktorý vášmu outfitu dodá vintage nádych. Aj keď prvýkrát uzreli svetlo sveta v 50. rokoch, v poslednom čase sa opäť tento slávny trend vrátil do poličiek módnych predajní. Lenonky zbožňujú celebrity ako Beyonce, Justin Bieber, sestry Olsenové, Johnny Depp, Miley Cyrus.

Rozmýšlate nad kúpou nových okuliarov? Zistite, ako si vybrať slnečné okuliare podľa vašich čŕt.

Cazal 9080 003 a Gucci GG 0113S 002

Červené rámy

Ďalším hot trendom, ktorý by nemal chýbať vo vašej zbierke sú určite okuliare s červeným rámom. Väčšina z nás obľubuje klasiku v podobe čiernych alebo tmavých rámov. Slnečné dni roku 2019 však kričia po zmene. Chcú, aby ste si nasadili niečo extravagantnejšie a to napríklad vo forme výrazných červených rámov.

Moschino MOS006/S C9A PK a Gucci GG 0535S 005

Pilotky

Pilotky sú jednoducho klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy. Aspoň to tak vyzerá. Tento druh ochrany zraku bol nadizajnový už v 30. rokoch a dodnes je veľmi obľúbený.

Ak chcete byť počas jari a leta 2019 trendy, vyberte si pilotky, ktoré sú nejakým spôsobom vylepšené. Môžete si vybrať pilotky, ktoré majú mierne iný tvar, poprípade sú rámy zdobené nezvyčajným spôsobom.

Cazal 873 722 a Gucci GG 0477S 002

Pomohli sme vám s výberom nových okuliarov? Dajte nám vedieť cez komentáre, poprípade postnite vašu fotku na instagrame s hastagom #duosofficial.

Zdroje:

https://glowsly.com/spring-summer-2019-sunglasses-trends/

https://www.popsugar.co.uk/fashion/Sunglasses-Trends-2019-45710014

https://www.vintandyork.com/content/latest-sunglasses-trends/