Dioptrické rámy pre mužov, ktoré si jednoducho zamilujete4 min čítania

Rozmýšľate nad kúpou nových dioptrických okuliarov? Jeden typ rámov nosíte už celú večnosť a cítite, že by to chcelo zmenu? Aj keď módne trendy odchádzajú a prichádzajú, mohlo sa stať, že ste zaspali na vavrínoch a typ okuliarov, ktorý ste zvykli nosiť, už dávno nie je IN. Možno sa vám dokonca stalo, že typ dioptrických okuliarov, ktorý ste si kedysi vybrali, vôbec nesedí k vášmu typu tváre.

Neviete, aký je váš typ tváre? Pozrite si článok “Ako si vybrať správne slnečné okuliare k vašim črtám tváre. ”

Aby ste mali prehľad, aké rámy sú v súčasnosti pre mužov trendy, prichystali sme si pre vás výber najobľúbenejších typov rámov. Veríme, že vám trošku uľahčíme výber a aspoň jeden z nich sa vám zapáči.

 

Pilotky

Slnečné okuliare “pilotky” boli pôvodne vynájdené pre pilotov, aby chránili ich oči pred jasným slnečným žiarením, hmlou a vetrom, zatiaľ čo lietali vo vysokých nadmorských výškach. Počas druhej svetovej vojny boli dokonca súčasťou štandardného vybavenia pre vojakov.

V súčasnosti sú veľmi obľúbené u mužov i žien po celom svete v rôznych vyhotoveniach a farbách. Väčšina z nich však stále najviac obľubuje kovový rám. Tento typ je vhodný pre všetky typy tvárí (okrúhlu, oválnu, srdiečkovú, hranatú).

 

Luxusná lína:

TB 109 SILVER OPTICAL
CAZAL 7069 001

Fashion línia:

Carrera 1108 000 

DIOR HOMME DIOR0221 J5G

 

Okrúhle okuliare

Chcete sa cítiť jedinečne a zaujať na prvý pohľad? Okrúhle okuliare alebo tzv. lenonky sú teda pre vás ako stvorené. Okrúhly typ okuliarov bol veľmi obľúbený už v minulosti a preslávili ho osobnosti, ako napríklad líder skupiny Beatles – John Lennon alebo rocková hviezda Ozzy Osbourne. Mladšie ročníky si tento typ dioptrických okuliarov zas obľúbili vďaka Harrymu Potterovi.

Tento typ okuliarov je vhodný pre ľudí s hranatým, oválnym, srdcovým typov čŕt. Neodporúča sa pre ľudí, ktorí majú okrúhlu tvár, pretože by im ešte viac zvýraznil črty tváre.

 

Luxusná lína:

TB 807 BLK/GLD OPTICAL

TB 011 NVY/GLD OPTICAL

Fashion línia:

Dior Homme AL13.12O RZZ

Givenchy GV 0044 DDB

 

Hranaté okuliare

Ruku na srdce. Kto z nás nezatúžil alebo nerozmýšľal nad kúpou hranatého typu okuliarov? Tieto štýlové dioptrické okuliare však nie sú pre každého. Aj keď sa vám môže zdať, že tento typ okuliarov sa hodí každému, nie je to úplne tak. Ak máte ostré hranaté črty tváre, tento typ rámov by vám ich len zvýraznil. Naopak, veľmi dobre sedia ľuďom, ktorí majú podlhovastú, oválnu alebo okrúhlu tvár.

Tento typ okuliarov nájdete v rôznych farbách a sú vyrobené z rôznych materiálov ako plast, drevo, kov, atď.

 

Luxusná lína:

CAZAL 6004 001

CAZAL 7057 002

Fashion línia:

DIOR HOMME AL13.10O TC0

CARRERA CA 5500 BXC

 

Clubmaster

Okuliare Clubmasters sú veľmi obľúbený typ okuliarov pre mužov po celom svete. Ich typickým prvkom je výraznejší horný rám, ktorý môže byť vyrobený z rôznych materiálov. Dioptrické sklá sú zo spodnej časti lemované jemným rámom, ktorý je zväčša z kovu. Okuliare majú buď mierne hranatý alebo oválny tvar. Ak sa chcete s vašimi clubmaster okuliarmi odlíšiť, pri výbere rámov odporúčame uprednostniť iné farby ako je čierna.

 

 

Luxusná lína:

DITA STATESMAN FIVE A

DITA STATESMAN THREE B

Fashion línia:

DIOR HOMME BLACKTIE222 086

MARC JACOBS MARC 276 807

 

Oversized okuliare

Tento typ okuliarov nájdete v rôznych vyhotoveniach. Niekto obľubuje oversized okuliare s hranatými rámami a niekto zas s okrúhlymi. Je pravda, že tento obľúbený typ okuliarov nie je úplne pre každého. Napríklad ak máte menšiu tvár, môže to vyzerať, že sa v nich doslova topíte.

Tento typ okuliarov bol veľmi obľúbený už v 60-tych rokoch minulého storočia a preslávili ho rôzne hollywoodske hviezdy. Keďže módne trendy odchádzajú a prichádzajú, oversize okuliare sú opäť obľúbeným doplnkom, nielen pre ženy, ale aj pre mužov po celom svete.

 

Luxusná línia:

DITA FALSON 01

Fashion línia:

GIVENCHY GV 0079 807

DIOR HOMME AL13.9O TCA

Hugo Boss 0643 HXF

Ak si chcete pozrieť všetky modely jednotlivých značiek, navštívte náš e-shop. V našom online obchode nájdete okrem slnečných okuliarov aj štýlové dioptrické okuliare.